scroll

Iratkozzon fel hírlevelünkre most és garantált kedvezményeket biztosítunk faanyagainkból!

scroll

***Keményfa brikett vásár!*** Most készüljön fel a télre! Házhoz szállítjuk!

scroll

Egyedi, exkluzív, sorszámozott „geminifa” vágódeszka

Újdonságok

logogemini

wood

HungarianEnglishFrenchGermanDutchRomanianRussianSlovak
Nemzetközi kereskedelmi és szolgáltató Kft
Bisnode tanusitvany
skype

Fenyőfélék

Lucfenyő

Fája
Egyenletesen sárgásfehér fa, a szijács és a geszt színe nem különbözik. Fény hatására sötétedik.
Markánsan csíkozott illetve lángrajzolata van.//”A lucfenyő feldolgozás utáni rajzolata”

Tulajdonságai
Közepesen nehéz és puha. Viszonylag kis tömege ellenére szilárd és rugalmas. Csak keveset zsugorodik, és jól megmunkálható. Az időjárás hatásaival szemben nem eléggé ellenálló, ezért kültéren vegyszeres kezeléssel védeni kell.

Felhasználása
A belsőépítészetben padlók, lépcsők, fal- és mennyezetburkolatok, erkélyek, ablakok, ajtók és egyebek készítésére alkalmas. Hegyvidéki fekvések keskeny évgyűrűjű fáját hangszerkészítésre használják.

Borovifenyő

Fája
A szíjács és a geszt színe élesen eltér egymástól. A változó szélességű szíjács sárgásfehér. A friss geszt vörösessárga, fény hatására sötétedik; az öreg gesztfa színárnyalata vörösesbarna. Rajzolata markánsan csíkos, ill. lángokhoz hasonló.//”A borovifenyő feldolgozás utáni rajzolata”

Tulajdonságai
Fája közepesen nehéz, mérsékelten kemény és gyantás. Szilárdsági és rugalmassági tulajdonságai jók. Alaktartása is jó, csak kevert zsugorodik. Bármilyen szerszámmal jól megmunkálható. Időjárással szembeni ellenálló képessége jó.

Felhasználása
Kültéri és beltéri ablakoknak, ajtóknak, kapuknak és homlokzati elemeknek is nagyom alkalmas. Berendezési faanyagként nagyon kedvelt bútorfa, a belsőépítészetben burkolatoknak , lépcsőknek és padlónak is használják. Szilárd és rugalmas. Mérsékelten zsugorodik, alaktartása jó.

Vörösfenyő

Fája
A szijács és a geszt színe eltérő. A keskeny szijács színe világossárgás. A friss gesztfa színe a vörösesbarnától a z élénk vörösig terjed, öregedve intenzív vörösesbarnává válik. Rajzolata markánsan csíkos, ill.-. lángmintázatú.//”A vörösfenyő feldolgozás utáni rajzolata”

Tulajdonságai
A legnehezebb és -a tiszafától eltekintve – egyúttal a legkeményebb hazai fenyőfa. Gyantában gazdag. Alaktartása jó, csak keveset zsugorodik. Többnyire jól megmunkálható. Az időjárási hatásoknak jól ellenáll, víz alatt is nagyon tartós.

Felhasználása
Kiválóan alkalmas épület -és szerkezetfának, valamint berendezési tárgyak készítésére. Kültéren ajtók, kapuk, ablakok, burkolatok, zsindelyek készítésére, továbbá földmunkáknál, híd-és vízépítésre kiváló. A belsőépítészetben többek között fal- és mennyezetszerkezetek készülnek belőle,. Berendezési faanyagként bútorok gyártására, fal- és mennyezetburkolásra, padlóknak és lépcsőknek alkalmas.

ajanlat