scroll

Iratkozzon fel hírlevelünkre most és garantált kedvezményeket biztosítunk faanyagainkból!

scroll

***Keményfa brikett vásár!*** Most készüljön fel a télre! Házhoz szállítjuk!

scroll

Egyedi, exkluzív, sorszámozott „geminifa” vágódeszka

Újdonságok

logogemini

wood

HungarianEnglishFrenchGermanDutchRomanianRussianSlovak
Nemzetközi kereskedelmi és szolgáltató Kft
Bisnode tanusitvany
skype

RUF brikett

A RUF brikett
Kiszerelése: 10kg-os zsugorfólia (+/-2%), 96 csomag/raklap, 24 raklap/kamion.
Fűtőértéke: 16-18MJ/kg

Lakosságnak 10kg-os zsákosával értékesítjük, de lehetőség van raklapos vásárlásra is.

Kamionos tételben egyedi árakat adunk!

Előrendeléseket felveszünk!

Hétköznapi nyelven:
RUF brikett jellemzői: kemény és tömör szinte vághatatlan a nagynyomású préselésnek köszönhetően, ezáltal sokáig, tartósan izzik, ad le hőt.
Átlagosan 2-3 órá/db, de több RUF brikett adagolásánál biztosabban kihasználható a 4 órás égésidő.
Két kg fa brikett fűtőértéke megegyezik 1 m3 földgáz fűtőértékével! A számítások szerint így kb: 30%-al olcsóbb fűteni, mint földgáz tüzeléssel, de a vevői tapasztalatok szerint fabrikettel a gázszámlánk feléből is kifűthető a ház!
A bio-brikett nedvességtartalma: 5-10% , tehát garantáltan száraz tüzelőanyag! Nem kell vágni, hasogatni! Idősek és kismamák is elbírnak vele. Fűtőértéke a fa brikettnek a barnaszén brikettel megegyező! Hamutartalma viszont csak maximum: 2-3%
A matematika szerint: 30-60%-al kevesebb kell mint tűzifából! Tapasztalat szerint általában 1/2-e elegendő keményfa brikettből a fához képest!

Lássuk a további előnyeit:
- A brikett rendelése esetén konkrétan akkora mennyiséget kap, mint amennyit megrendelt, mivel a zsákok, kötegek egységcsomagok, így könnyen kontrollálható a kiszállított tüzelőanyag mennyisége. A tűzifánál a súly általában nem kontrollálható, csak a térfogat, ha már házhoz van szállítva.
- Beszerzésekor azzal számolhat, hogy kb. 35-50%-kal kisebb mennyiség szükséges mint száraz tűzifából.
Viszont a nyers tűzifához képest,  akár 50-65% megtakarítás is lehet.
- Fűtőértéke nagy, kb. 18-19 MJ/kg (4000-4500 kalória), tehát megegyezik a barnaszén-brikett energiatartalmával.
- A hamutartalma kicsi 1-3%. Emellett környezetbarát, természetes növényi tápanyag.
- Égési idő: 2 – 6 óra, de ha jól lefojtható tüzelőberendezésben használjuk, az izzás ideje 6-10 Kg tömegű keményfa brikettnek: 10-12 óra is lehet.
- A RUF és henger brikett tüzelőanyag tiszta, száraz, nem kell vágni, nem kell hasogatni.

A tüzelés RUF illetve hengeres fa brikettel:
A tűzifával szemben a RUF tégla és  a henger brikett is, 2-3-szor nagyobb sűrűségű, és mintegy 30-60 %-kal nagyobb fűtőértékű, ezért ugyanolyan meleg eléréséhez a kályhánkba, kandallónkba sokkal kisebb mennyiséget kell elégetni, mint fából! (Vagy egy másik megoldás lehet, hogy sokkal jobban visszafolytja az égést, a levegő elvételével)  Égés közben a henger fabrikett mérete növekedhet, ezért a tűzteret nem szabad teljes mértékben kitölteni (ajánlott a maximum:50-70 % -os feltöltés ). a ruf téglabrikett és a pin-kay brikett térfogata nem feltétlen növekszik.  A brikett a gyújtósra vagy a parázsra helyezés után kb.: 15-40 perc elteltével begyullad, és távozik belőle a (max.: 5-6 %) nedvesség . Ezt követileg, ha lefolytjuk a levegőt, nagyon sokáig: 2-12 órán keresztül ég-izzik, attól függően, hogy mennyire fojtottuk le, és hogy mekkora tömegű brikettet helyeztünk az égéstérbe.