scroll

Iratkozzon fel hírlevelünkre most és garantált kedvezményeket biztosítunk faanyagainkból!

scroll

***Keményfa brikett vásár!*** Most készüljön fel a télre! Házhoz szállítjuk!

scroll

Egyedi, exkluzív, sorszámozott „geminifa” vágódeszka

Újdonságok

logogemini

wood

HungarianEnglishFrenchGermanDutchRomanianRussianSlovak
Nemzetközi kereskedelmi és szolgáltató Kft
Bisnode tanusitvany
skype

Egzóták

Himalájai cédrus

Fája
A szijács és a geszt színe eltérő. A szíjács sárgásfehér, a geszt sárgásvörös., és tovább sötétedik. Az erősen benőtt ággöcsök sötét vörösesbarnák, a rajzolata nem túl szembetűnő. Kellemes gyantaszaga van, a szag sokáig megmarad. A fa nagyon dekoratív.//”A himalájai cédrus feldolgozás utáni rajzolata”

Tulajdonságai
Viszonylag könnyű, de kemény, és rugalmas. Kevéssé zsugorodik, alaktartása nagyon jó. A ja kimondottan jól megmunkálható, különösen jól faragható. Felületkezelése sem okoz általában gondot. Az időjárásnak kitett fa természetes tartóssága jó.

Felhasználása
Különleges és ritka fafaj.
Hajógyártásra kiválóan alkalmas. Az Alpok térségében a cirbolyafát zsindelyek, ablakok készítésére és mérsékelt terhelésű szerkezetfának használják.

Berkenye

Fája
A szíjács és a geszt egyformán világos sárgásfehér vagy vörösesbarna színű, fény hatására sötétedik. Gőzöléstől világos- vagy sötétvörös, meleg árnyalatot kap. Finom pórusú, feltűnő rajzolat nélküli. Nagyon dekoratív.//”A berkenye feldolgozás utáni rajzolata”

Tulajdonságai
Nehéz és kemény. Rugalmassági és szilárdsági tulajdonságai jók. Erősebben zsugorodik, de száradás utáni alaktartása jó. Éles szerszámokkal jól és tisztán megmunkálható. Felületkezelése minden tekintetben problémamentes.

Felhasználása
Keresett és drága berendezési fa exkluzív bútorok gyártására és igényes belsőépítészeti szerkezetekhez. A hangszergyártásban zongorák és csembalók mechanikai elemeihez, orgona-és dudasípok, valamint furulyáknak használják. Különleges felhasználása a mérő- és rajzeszközök, nyelek és finom faragó-és esztergályos munkák alapanyagaként.
Hazánkban nagyon ritka, ezért nagyra értékelt.

ajanlat