scroll

Iratkozzon fel hírlevelünkre most és garantált kedvezményeket biztosítunk faanyagainkból!

scroll

***Keményfa brikett vásár!*** Most készüljön fel a télre! Házhoz szállítjuk!

scroll

Egyedi, exkluzív, sorszámozott „geminifa” vágódeszka

Újdonságok

logogemini

wood

HungarianEnglishFrenchGermanDutchRomanianRussianSlovak
Nemzetközi kereskedelmi és szolgáltató Kft
Bisnode tanusitvany
skype

Fa szárítás, gőzölés

Szárítás:

Jelenleg két korszerű, számítógép vezérelt SECEA gyártmányú szárítóberendezés üzemel, melyek együttes kapacitása nettó 150 köbméter fűrészáru egyidejű szárítását teszi lehetővé. Áraink igen kedvezőek, minden megrendelés egyedi, fafajtól, mennyiségtől és a fa nedvességtartalmától függ.
Minimális vállalt mennyiség : 1 egységrakat. Nálunk minimalizálhatja szárítási költségeit!

 

Gőzölés:

Cégünk egy nettó 35 köbméter fűrészáru befogadására alkalmas közvetett rendszerű gőzölőt üzemeltet, mely teljesen számítógép vezérelt. Nagy tapasztalattal rendelkező szakembereink segítik partnereink igényeinek megvalósítását mind a minőség és a legkedvezőbb árak terén.

 


A gőzölés 114 C-fokon történik, telített gőzbe tartjuk a faanyagot, ezáltal a fában lévő feszültség kiegyenlítődik és az ezt követő kíméletes szárítás során a faanyag kevésbé fog vetemedni beltéren valamint a szíjács és a geszt közti színkülönbséget minimálisra csökkenti.

Gőzölt Bükk – a Bükk a gőzölés után “cseresznyés” színt kap.
Gőzölt Akác – az akác szép sárgás színe a gőzölés hatására csokoládé barna lesz.
Gőzölt dió, Gőzölt amerikai fekete dió – a diónál a szíjács világossága a gőzölés során bebarnul és kisebb lesz a szín eltérés a geszt színével.
Gőzölt Kőris – a kőris jellegzetes fehér színe a gőzölés hatására “aranypor barnára” változik, de az egyedi, szép rajzossága megmarad.

* * *